google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Ursula von der Leyen a călătorit cu 60 zboruri charter în 2 ani. Șefa Comisiei Europene a fost precată aproape 6 luni de zile

Purtătorul de cuvânt a ţinut să adauge că preşedinta Comisiei Europene foloseşte de obicei zboruri de linie, dar în anii 2021 şi 2022 companiile aeriene au diminuat numărul acestora din cauza pandemiei COVID-19.

De asemenea, spre deosebire de multe guverne naţionale, Comisia Europeană nu deţine operaţiuni proprii de zbor, mai explică acelaşi purtător de cuvânt. “Preşedinta (Comisiei) a călătorit cu maşina, avionul şi trenul în total 164 de zile în 2021 şi 2022”, precizează el.

Înaintea fiecărei călătorii, Comisia Europeană verifică dacă este posibilă folosirea unui zbor de linie şi dacă un astfel de zbor nu pune vreo problemă sub aspectul securităţii. De pildă, săptămâna trecută Ursula von der Leyen a folosit curse aeriene regulate pentru deplasarea la summitul G20 în India şi de asemenea pentru întoarcere.

Eurodeputatul german co-lider al partidului de stânga Die Linke, Martin Schirdewan, a criticat folosirea zborurilor private de către preşedinta Comisiei Europene, reproşându-i acesteia că risipeşte banii contribuabililor europeni. “Oamenilor li se spune să strângă cureaua şi să-şi reducă amprenta de CO2, dar Comisia Europeană se răsfaţă în călătorii luxoase cu avioane private”, a acuzat eurodeputatul.

Citeste si ...