Mijloacele de transport în comun sunt greu de modernizat. Ce susține Adrian Criț, șeful STB într-un interviu acordat „Adevărul”:
Parcul de mijloace de transport gestionat de STB se confruntă cu provocări semnificative, iar cheltuielile pentru reparații depășesc valoarea vehiculelor în sine. Adrian Criț a dezvăluit strategia societății pentru îmbunătățirea calității transportului public.
Se speculează că se utilizează piese refolosite
Adrian Criț, conducatorul STB, a subliniat că societatea achiziționează exclusiv piese de schimb certificate de RAR pentru reparația troilebuzelor și autobuzelor. În situații în care anumite piese nu afectează siguranța circulației, pot fi utilizate componente provenite de la vehiculele retrase din uz. Este vorba de piese care nu interacționează cu sistemele de frânare sau electric.
Dintre cele 160 de troilebuze care vor intra în circulație începând cu 1 august, majoritatea prezintă o vechime considerabilă. Este vorba despre modele Astra Ikarus achiziționate între 1995 și 1997, care nu corespund cerințelor de accesibilitate și nu sunt dotate cu aer condiționat. În cazul a 75 dintre acestea, problema climatizării a fost rezolvată în timp.
În ceea ce privește parcul de autobuze, acesta cuprinde aproximativ 400 de vehicule Otokar în trei varinte de lungime, alături de mașini Mercedes Citaro Hybrid. Aproximativ jumătate din totalul de 1.000 de vehicule programate zilnic sunt modele noi, relatează Adevărul.