google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Performanță obținută de elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică

Ministerul Educației anunță că România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial “all-time” la Olimpiada Internațională de Informatică, cu un total de 3 medalii de argint și una de bronz obținute în acest an.

Pe 3 septembrie 2023, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de-a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Ministerul Educației evidențiază performanța excepțională a echipei naționale la Olimpiada Internațională de Informatică din acest an. România a obținut 3 medalii de argint și o medalie de bronz, datorită eforturilor tinerilor talentați:

  • Alexandru Raul Todoran – Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint
  • Luca Perju – Verzotii – Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint
  • Andrei Robert Ion – Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint
  • Alexandru Luchianov – Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz

Echipa românească a fost coordonată de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, Vaslui, Team Leader, Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader, potrivit Realitatea.net.

Ministerul Educației a remarcat performanțele lui Alexandru Luchianov în Hall of Fame al Olimpiadei Internaționale de Informatică. Cu patru medalii obținute la această competiție, el devine unul dintre cei mai distinși reprezentanți români din istoria acestei competiții, clasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. Doar doi români au reușit să obțină rezultate mai bune în cadrul participărilor la IOI. Ministerul felicită întreaga echipă și mulțumește celor care sprijină excelența în educație.

Sursă foto: Facebook

Citeste si ...