google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Remedii naturale împotriva paraziților intestinali. Te vor ajuta să scapi de această problemă

Iată câteva remedii eficiente cu acțiune antiparazitară dintre care poți alege, în funcție de gusturi, câteva pentru a le alterna sau combina pentru mai multă eficiență:

Ceaiul și uleiul volatil de cimbru

Fie că se folosește sub forma unei infuzii în apă clocotită sau sub forma uleiului volatil, de la farmacie, cimbrul are proprietăți vermifuge. Pentru prepararea ceaiului de cimbru se folosește o lingură de cimbru uscat într-un ceainic mare de 300 ml apă clocotită pentru adulți și doar o linguriță pentru copii. Ceaiul se acoperă, se lasă 10 minute, apoi se strecoară și se bea în timpul mesei, zilnic, timp de două săptămâni.

Uleiul volatil se poate consuma mai ușor dacă este amestecat cu uleiul de măsline – două picături de ulei de cimbru la o linguriță de ulei de măsline și se administrează zilnic o lună, dimineața și seara, înainte de masă, în cazul adulților. Pentru copii se va prefera ceaiul diluat.

Laptele cu mentă

Ai nevoie de 4 tulpini și 10 frunze verzi de mentă, 100 ml de lapte, parțial degresat și 1 lingură de miere. Se pun laptele și menta într-un ibric și se fierb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă mierea. Se consumă cu o oră înainte de micul dejun, iar procesul trebuie repetat la 7 zile, cele două doze fiind eficiente în majoritatea cazurilor.

Ceaiul de frunze de hrean

Printre remediile naturale pentru paraziții intestinali se numără și ceaiul de hrean. Este nevoie de un litru de apă și 4 linguri de frunze uscate de hrean. Se fierbe apa și se adaugă cele 4 linguri de frunze de hrean uscate, se lasă timp de 5 minute, se strecoară și se beau 2-3 căni pe zi.

Ulei de măsline cu usturoi

Usturoiul este cunoscut pentru efectul de eliminare a viermilor intestinali și poate fi consumat zilnic crud sau sub formă de ulei. Este nevoie de 500 ml ulei de măsline și 3 căței de usturoi, descojiți.

Într-o sticlă cu dop de 700 ml se pun cățeii de usturoi ușor zdrobiți, apoi se adaugă uleiul și o ramură de rozmarin. Se închide ermetic cu dopul sticlei și se păstrează într-un loc uscat, fără umiditate, timp de cel puțin 10 zile. Utilizează acest ulei pentru gătit, dar cel mai bine crud, în salate, în care adăugi zilnic și semințe crude de dovleac, peste peștele gătit la aburi sau cuptor, carne, piureuri sau supe.

Ceaiul de pelin

Și pelinul poate contribui la eliminarea paraziților intestinali. Pentru ceaiul de pelin este nevoie de 20 g de frunze de pelin și un litru de apă clocotită. Adaugă frunzele în apă clocotită timp de 5 minute. Strecoară și bea cald, de 3 ori pe zi. Se pot face și băi de șezut cu acest ceai, pentru a elimina pruritul și a inhiba înmulțirea paraziților în pliurile anale.

Ceaiul de fenicul

Feniculul are, de asemenea, acțiune vermifugă, utilă pentru a completa tratamentul împotriva viermilor intestinali sau pentru a preveni infestarea. Este nevoie de o linguriță de semințe de fenicul și de o cană cu apă clocotită. Se pun semințele în apă clocotită și se lasă timp de 8 minute. Se strecoară și se bea după mese, ceea ce ajută și la o digestie sănătoasă.

sursa

Citeste si ...