google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Percheziții într-un dosar de proxenetism. Care sunt acuzațiile

Doi bărbați au fost ridicați de polițiști, pentru că ar fi ajutat două femei să practice prostituția. Bărbații le ofereau sfaturi și indicații privind alegerea clienților. Bănuiții ar fi făcut peste 53.000 de euro, notează B365.ro.

Poliția Capitalei a transmis printr-un comunicat că, pe data de 12 septembrie 2023, polițiștii au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară și 2 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

În perioada 31 martie 2021 – 31 august 2023, doi bărbați, în vârstă de 31, respectiv 56 de ani, ar fi ajutat două femei să practice prostituția. Activitatea celor două s-ar fi desfășurat atât în București, cât și în împrejurimi.

Polițiștii au stabilit în urma cercetărilor că bănuiții le-ar fi asigurat protecție celor două femei și le-ar fi supravegheat și coordonat activitatea. Totodată, bărbații le-ar fi oferit și sfaturi și indicații privind alegerea clienților și relaționarea cu aceștia. Bănuiții ar fi beneficiat, în perioada menționată anterior, de aproximativ 53.000 de euro, sumă rezultată din activitatea de „consiliere”.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții le-ar fi asigurat protecție femeilor,  constând în aceea că ar fi  supravegheat și coordonat activitatea de prostituție, oferindu-le sfaturi și indicații privind alegerea clienților și relaționarea cu aceștia, în scopul obținerii unor sume de bani cât mai mari. De asemenea, bănuiții ar fi beneficiat, în perioada de referință, de aproximativ 53.000 de  euro, bani rezultati din această activitate”, a transmis DGPMB.

Poliția Capitalei a mai transmis că bărbații urmează să fie conduși la audieri, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de proxenetism.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei citat de B365.ro.

 

Citeste si ...