google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Negresele cu caramel sărat, desertul delicios ce poate fi servit oricând – Cele 2 trucuri pe care e bine să le știi

Negrese cu caramel sărat se prepară în cel mult 20 de minute, timpul de gătire va dura mai mult. Iată ce secrete trebuie să știi neapărat pentu un desert delicios.

Negrese cu caramel sărat – Ingrediente

200 g unt fără sare

75 g pudra de cacao

200 g zahăr brun

3 ouă

1 lingură extract de vanilie

120 g făină

1 conservă lapte condensat (400 g)

1 pungă caramele (Werther’s)

180 g bucăți de ciocolată dulce

1 linguriță sare

***Cantitățile sunt pentu 10 porții de negrese cu caramel sărat

Rețeta negrese cu caramel sărat – Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. După ce te-ai asigurat că toate ingredientele au ajuns la temperatura camerei este timpul să începi să prepari rețeta. În primul rând, o să ai nevoie de o cratiță în care să pui untul care trebuie să fie moale, cele 100 g de ciocolată (70% cacao), dar și ciocolată cu 50% cacao.

În cazul în care te întrebai de ce rețeta folosește acei bănuți sau chipsuri de ciocolată, ar trebui să știi că acestea sunt necesare pentru a da prăjiturii un gust mai intens de ciocolată și o textura lipicioasă.

De asemenea, este absolut necesar să folosești o pungă de caramele Werther’s , pentru că au un gust intens de caramel.

Primul lucru cu care vei începe va fi să amesteci untul moale cu pudra de cacao până ce s-au omogenizat. După asta, urmează să adaugi și celelalte ingrediente.

Adaugă zahărul, ouăle, extractul de vanilie și jumătate de linguriță cu sare, iar apoi amestecă foarte bine. Compoziția trebuie să se omogenizeze, așa că o să depui puțîn efort.

Într-o cratiță separată, pune laptele condensat și încălzește-l la foc mic, timp de aproximativ 3 minute. Amestecă în mod constant și când laptele s-a încălzit adaugă caramelele și o jumătate de linguriță cu sare. 

Este absolut necesar să pui și sare, pentru că vorbim despre o rețeta de negrese cu caramel sărat și va trebui să accentuăm gustul. Amestecă totul până ce caramelele s-au dizolvat complet, iar după aceea ia cratiță de pe foc.

Apoi, peste prima compoziție pe care ai făcut-o pune făînă și chipsurile de ciocolată. Totul se va amestecă până la omogenizare, iar apoi vei avea nevoie de o formă de copt.

Apoi se tapetează o formă de copt cu o hârtie de copt, după care se pune jumătate din stratul de aluat. Următorul pas va fi să pui două sferturi din crema de caramel sărat, peste care vei pune restul de aluat.

Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 180 grade Celsius, după care prăjitura se va lăsa la copt timp de 40-45 de minute. Cu cât o lași mai puțin, cu atât va avea o textură mai lipicioasă.

După ce ai scos-o din cuptor, se lasă negresă să se răcească, apoi se pune restul de caramel care a rămas. Pentru un gust mai bun, se mai poate presăra puțină sare pe deasupra.

Citeste si ...