google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Ministrul Muncii, discuții cu protestatarii de la Finanțe – Noua lege a salarizării în sistemul public, tema principală

„Discuţiile au vizat noua lege a salarizării în sistemul public. Ministrul a luat act de doleanţele reprezentanţilor sindicali şi de inechităţile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare.

Doamna Simona Bucura Oprescu şi-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog şi pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluţii pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii şi constrângerile pe care le au funcţionarii care contribuie la colectarea veniturilor statului”, a transmis Ministerul Muncii.

„Guvernul, prin răspunsul Ministerului Muncii la solicitarea FNSA de a interveni în conflictul de muncă derulat la nivelul Ministerului Finanţelor, nu recunoaşte că la Finanţe sunt probleme ce ţin de finanţarea corectă a activităţii desfăşurate de finanţişti (digitalizare, protecţie juridică, salarizare, etc), refuzând concilierea solicitată. De asemenea, nesocoteşte strigătul disperat al angajaţilor care, de săptămâni bune, zi de zi, protestează în faţa instituţiilor din întreaga ţară. Iată că şi astăzi, colegii noştri sunt în faţa instituţiilor în speranţa că cei responsabili de bunul mers al instituţiilor statului se vor apleca asupra doleanţelor lor legitime”, au spus sindicaliștii.

Citeste si ...