google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Fost ministru al Energiei, acuze grave la adresa OMV-PETROM: „Au forțat schimbarea Legii offshore”

El arată că OMV trebuie să respecte aceeaşi lege pe care o respectă toate companiile în România iar o schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puţin suspectă şi în detrimentul românilor.

”Reprezentanţii OMV au încercat constant să determine anumite schimbări în legea offshore, inclusiv cât am fost eu ministru al Energiei. Eu NU am cedat. Nu aş vrea să vorbesc despre presiuni, pentru că nu s-a pus problema”, a precizat într-o postare Virgil Popescu. El precizează că ”deoarece vorbim despre un furnizor important şi o parte importantă din angrenajul economic românesc este firesc să existe discuţii, dar una e una, alta e alta”.

”OMV trebuie să respecte aceeaşi lege pe care o respectă toate companiile în România. O schimbare a cadrului legislativ acum ar fi cel puţin suspectă şi în detrimentul românilor. Eu sunt autorul articolul pe care aud că îl doresc schimbat astăzi cei de la OMV. Dreptul de preempţiune al statului român asupra gazului extras din Marea Neagră nu este negociabil! De ce? Pentru că este un drept fundamental care asigură securitatea noastră energetică”, a completat Virgil Popescu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirma, săptămâna trecută, că premierul Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja vor primi vizita celui mai important contributor la bugetul Austriei, compania OMV.

”Cei doi pot să se transforme în oameni cu demnitate, nu trebuie să stea cu capul plecat, sper să nu accepte în niciun caz cererile pe care compania austriacă le solicită statului român, respectiv modificarea legii offshore, abia votată în urmă cu un an în Parlament. Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie să îl facă, împreună cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este să aibă demnitate şi să refuze sau să condiţioneze în faţa companiei austriece cererea oricum aberantă pe care compania o are şi anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din următoarea extracţie de pe Neptun Deep”, a spus Rareş Bogdan.

Citeste si ...