google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Cum scapi de usturime după ce ai tocat ardei iute

Dacă usturimea este doar la nivelul mânilor, vă puteți unge zonele afectate cu ulei de măsline. După un sfert de oră, spălați cu apă caldă, repetați de câteva ori tratamentul

În loc de ulei puteți folosi iaurt. Acesta are un efect benefic asupra pielii si reuseste sa scada rapid temperatura de la suprafata ei. Lasa iaurtul sa actioneze atat timp cat este nevoie. Clateste cu apa si sapun.

Alcool medicinal. Capsaicina, componentul activ din ardeiul iute, este solubila in alcool. Asadar, poti folosi cu incredere aceasta solutie. Toarna alcool medicinal pe o discheta de bumbac si tamponeaza-ti mainile usor pana cand usturimea incepe sa dispara. Apoi, clateste bine cu apa si sapun, potrivit gustos.ro.

ARDEI ÎN OCHII

Dacă ați fost suficient de neinspirat să va atingeți la ochi, atunci lucrurile se confuntă un pic. Spalați-vă cât puteți de bine pe mâini, mai inâti, după care înmuiați un prosop în lapte, închideți ochii si ține-ți-l apăsat ușor câteva minute. Vei simti o ameliorare rapida.

In afara de lapte, poti aplica si gheata pe ochi pentru a scapa de senzatia dura de usturime. Ai rabdare insa, caci dureaza cam 15-45 de minute pentru ca efectul sa treaca.

Citeste si ...