google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Cum să prepari cel mai bun lebăr de casă, fin și gustos. Rețeta bunicilor

Ingrediente:

1 ficat de porc;

500-700 g carne de porc;

o bucata slanina afumata ;

2 cepe medii; 

intestine pentru umplut; 

inima sau alte organe (optional); 

foi de dafin;

ienibahar; 

sare; 

piper.

Mod de preparare:

1.Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.
2. Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.
3. Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.
4. In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.
5. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.

Citeste si ...