google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Cum alegi înălțimea tocului ideal – Sfaturi de aur de la specialiști și cele 2 formule de calcul

Fiecare persoană este diferită, iar alegerea unor pantofi perfecți, confortabili și eleganți, poate fi destul de dificil dacă nu știi câteva reguli. Specialiștii atrag atenția că dimensiunea tocurilor trebuie să fie aleasă în funcție de înălțime. În plus, există și o formulă de calcul pentru înălțimea tocului ideal pentru fiecare.

Specialiștii mai spun că cei mai confortabili pantofi nu sunt neapărat cei cu tocuri mici. Sunt mulți factori de care depinde cât de bine te simți în ei: de forma picioarelor, de tipul de pantofi, de înălțime, dar și de experiența pe care o are fiecare în mersul pe tocuri.

Înălțimea tocului ideal – Formula de calcul – 2 metode

Înălțimea tocului ideal. În cazul în care nu știai, poți calcula înălțimea tocului ideal pentru a află ce mărime trebuie să aibă și pentru a evita posibilele dureri de spate. 

Există mai multe metode pentru a face acest lucru, iar prima constă în a măsură lungimea tălpii și se referă la ce pantofi poți purta în timpul zilei, la birou sau la serviciu. Măsoară talpa de la călcai până la vârful degetului mare și apoi împarte acea valoare la 7.

Înălțimea tocului ideal. De exemplu, dacă lungimea tălpii tale este de 19 cm, atunci înălțimea tocului ideal va fi 19 împărțit la 7, adică 2.71. După ce o să calculezi și tu, mai mult că sigur o să observi faptul că tocurile pe care le purtai erau mult prea mari pentru ține și tocmai de aceea te confruntai cu dureri de spate.

Conform experților, pentru a evita durerile de spate atunci când porți tocuri, înălțimea acestora nu ar trebui să depășească 4 cm. Știm că doamnele tind să aleagă tocuri mult mai înalte și tocmai de aceea se lovesc de durerile de spate.

Înălțimea tocului ideal. Acestea sunt valorile ideale pentru a purta pantofi cu tocuri la birou sau la serviciu. Pentru că stai foarte mult în picioare, este indicat să apelezi la tocurile cu înălțime mai mică.

O a două metodă pentru a află înălțimea tocului ideal este să măsori distanță dintre baza calcaiului și baza degetului mare. 

Această valoare va fi și înălțimea maximă a tocului pentru pantofii pe care îi poți purta la petreceri, dacă nu vrei să ai dureri de spate.

Înălțimea tocului ideal. Secretul este să ții piciorul cât mai relaxat și să folosești o rigla de plastic pe care să o poziționezi paralel cu podeaua. Această este înălțimea ideală a tocurilor pentru pantofii pe care îi poți purta la petreceri. Înălțimea tocurilor de seară ar trebui să fie cuprinsă între 7 și 9 centimetri.

Bineînțeles, după ce știi ce înălțime ar trebui să aibă tocul pantofilor tăi, nu ar fi rău să știi și cum să îi alegi pe cei mai comozi.

Înălțimea tocului ideal. Pantofii cu toc cui arată foarte bine, însă trebuie să știi că nu sunt recomandați pentru orice femeie.

În cazul în care ai probleme cu gleznele, este recomandat să alegi pantofii care au suprafață tocului mai mare, pentru că în acest fel greutatea este distribuită mai uniform.

Sursa

Ce toc alegi în funcție de înălțimea pe care o ai – Dimensiunile tocului ideal

Tocul ideal pentru o înălțime de peste 1,70 m

Înălțimea tocului ideal. Deși multe dintre femeile înalte, care au peste 1,70 m, pot fi tentate să evite pantofii cu tocuri înalte pentru ca partenerii lor nu se simt confortabil, acest lucru nu este tocmai potrivit.

Cu cât ești mai înaltă, cu atât poți purta mai mult pantofi cu tocuri înalte, pentru a scoate în evidență silueta. Dar, dacă nu este confortabil, atunci se pot încerca tocuri mai joase, tocuri de 3-4 centimetri.

Tocul ideal pentru o înălțime între 1,50-1,70 m

Înălțimea tocului ideal. La o asemenea înălțime, poți purta pantofi eleganți cu toc de 7 cm. Poți opta pentru model de pantofi stiletto sau decupați în față.

Tocul ideal pentru o înălțime sub 1,50 m

Înălțimea tocului ideal. În cazul persoanelor scunde, este greșit să se opteze pentru tocuri cât mai înalte. Tocurile de 10-12 centimetri pot avea efectul contrar, și anume să accentueze imaginea unei persoane scunde.

Cea mai bună alegere sunt pantofii cu tocuri de 5 sau 9 centimetri, dacă mergi la un eveniment special.

Citeste si ...