google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Castraveți murați la soare. Buni de mâncat după trei zile. Care este ingredientul care îi menține crocanți

Ingrediente:

– castraveti (1-2 kg), depinde de cantitatea pe care o doriți;

sare pentru muraturi ( 1 lingura la litru de apa);

-1 lingura de cimbru uscat sau o legatura verde;

-1 lingura de marar uscat sau câteva fire de marar verde;

-1 lingura de boabe de mustar/ borcan;

– 1 varf de lingurita de ardei iute;

– cateva boabe de piper ( optional);

– frunze de dafin;

– un stiulete de porumb de fiert;

– puțină pâine.

Mod de preparare:

După ce se așază toate ingredientele în borcan, turnați apoi saramura in borcan peste castraveti. Saramura trebuie sa acopere castravetii. O puteți prepara cu apă plată sau de la robinet, fără fierbere în prealabil.


Borcanele trebuie așezate într-un loc la soare sau care sa aiba parte de caldura, acoperite cu farfuriute.

In aproximativ  3-4 zile veți avea castraveti murati de vara.

Pe masura ce castravetii se mureaza o sa observați ca lichidul din borcan va deveni tot mai opac. Castravetii isi vor schimba culoarea din verde in galbui, zeama din jurul lor va fi tulbure iar la suprafata o sa observam o spuma, situatie normala pentru fermentatie.

După ce s-au murat puneți borcanul la frigider și în următoarele zile trebuie consumați, deoarece nu rezistă foarte mult timp.

Citeste si ...