google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Avertisment: fermieri victime ale unei scheme de înșelăciune cu Fonduri Europene

Fermierii au devenit ținta unei noi scheme de înșelăciune, în care atacatorii trimit e-mailuri false cu titlul „NOTIFICARE IMPORTANTĂ” pretinzând că aceștia pot primi 100.000 de euro din fonduri europene.

Comisia Europeană (CE) nu acordă direct sume de bani fermierilor, ci numai în cazul în care aceștia depun proiecte de finanțare sau când sumele sunt gestionate de autoritățile și ministerele responsabile cu accesarea fondurilor europene.

E-mailul fraudulos pretinde că fermierii au fost selectați pentru a primi aceste fonduri din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC) a UE, pentru a sprijini sectorul agricol european afectat de evenimentele climatice nefavorabile și pentru a contribui la creșterea producției alimentare.

Avertismentul menționează că suma totală de 430 de milioane de euro a fost “donată” de PAC pentru sprijinirea agricultorilor din UE.

Este important de reținut că fermierii trebuie să fie vigilenți și să nu ofere informații personale sau bancare prin intermediul unor astfel de e-mailuri.

Fondurile europene nu sunt distribuite în acest mod, ci se acordă pe baza proiectelor aprobate sau sunt gestionate de autoritățile naționale.

Fermierii trebuie să verifice întotdeauna autenticitatea oricăror mesaje sau solicitări de fonduri și să se asigure că tratează astfel de comunicări cu precauție pentru a evita posibilele escrocherii.

Această schemă de înșelăciune este un alt exemplu de tentativă de fraudă care vizează fermierii și trebuie raportată autorităților competente pentru investigație.

Citeste si ...