google-site-verification=HDsAXDjCT39w_Vvs8_eX-1608r331qSPVW67w8lEt_w

Somon crocant în crustă de fistic, cu piure de mazăre și sos de lămâie

Un preparat elegant, colorat și plin de savoare, care combină textura crocantă a fisticului cu finețea somonului și prospețimea mazării verzi.

Ideal pentru o cină specială sau pentru o masă festivă în familie.

Ingrediente (pentru 2 porții)

Pentru somon:
– 2 fileuri de somon proaspăt (cu piele)
– 80 g fistic crud, nesărat
– 1 lingură pesmet panko (sau normal)
– 1 linguriță muștar Dijon
– 1 lingură miere
– 1 lingură ulei de măsline
– Sare, piper negru, zeamă de lămâie

Pentru piure:
– 300 g mazăre congelată
– 1 lingură unt
– 1 lingură smântână pentru gătit
– Sare, piper alb, frunze de mentă (opțional)

Pentru sosul de lămâie:
– 1 lingură unt
– Sucul de la o jumătate de lămâie
– 1 lingură smântână lichidă
– Coajă rasă de lămâie

Mod de preparare

  1. Crusta de fistic – Toacă mărunt fisticul și amestecă-l cu pesmetul, mierea, muștarul și puțin ulei de măsline.

    2. Prepararea somonului – Așază fileurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge partea superioară cu zeamă de lămâie și condimentează. Adaugă amestecul de fistic deasupra și presează ușor. Coace 12–15 minute la 190°C.

    3. Piureul de mazăre – Fierbe mazărea 5–6 minute, apoi paseaz-o cu unt, smântână și sare. Adaugă frunze de mentă pentru un gust fresh.

    4. Sosul de lămâie – Topește untul, adaugă sucul și coaja de lămâie, apoi smântâna. Lasă-l pe foc mic 2 minute, până devine cremos.

    5. Servirea – Pe farfurie, așază un strat de piure de mazăre, deasupra somonul cu crustă crocantă, iar peste tot toarnă puțin sos de lămâie.

Sugestie de plating

Pentru un efect vizual de restaurant, folosește o farfurie albă simplă, piureul într-un inel metalic și somonul așezat elegant peste el, cu sosul picurat delicat în jur.

Citeste si ...