Combinația dintre creveți, usturoi, unt și smântână pentru gătit creează un sos catifelat și savuros, care se îmbrățișează perfect cu pastele.
Este una dintre acele rețete simple care arată și gustă ca într-un restaurant de pe malul mării.
Ingrediente pentru 2 porții
– 200 g paste (spaghetti, linguine sau tagliatelle)
– 250 g creveți decorticați
– 3 căței de usturoi tocați fin
– 200 ml smântână pentru gătit (min. 20% grăsime)
– 1 lingură unt
– 1 lingură ulei de măsline
– 30 g parmezan ras
– Sare, piper și fulgi de ardei iute după gust
– Pătrunjel proaspăt pentru decor
Mod de preparare
- Fierberea pastelor – Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează o jumătate de cană din apa în care au fiert.
2. Creveții – Într-o tigaie mare, topește untul cu uleiul și adaugă usturoiul. Călește-l 30 de secunde, apoi adaugă creveții. Gătește-i 2-3 minute pe fiecare parte, până devin roz și fragezi.
3. Sosul – Toarnă smântâna, adaugă parmezanul și condimentează cu sare, piper și fulgi de ardei iute. Lasă sosul să fiarbă ușor 2-3 minute.
4. Combinarea – Pune pastele în tigaie, adaugă puțină apă din cea în care au fiert și amestecă până ce sosul devine cremos și se lipește perfect de paste.
Truc de bucătar
Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie la final – va scoate în evidență dulceața creveților și va echilibra perfect gusturile.
