Captură impresionantă: Cum au reușit „Lupii albi” ucraineni să distrugă zece tancuri rusești într-o singură noapte. VIDEO

Un material video cu momentul desfăşurării operaţiunii a fost postat de către biroul de presă al SBU pe pagina sa de Facebook sâmbătă, 18 martie.

,,Operatorii noștri din Centrul de Operații Speciale “A” au distrus echipamente inamice în direcția Donețk. De asemenea, a fost incendiat și un transportor blindat inamic. Astfel, au fost distruse unsprezece ținte! Peste noapte”, a precizat biroul de presă al SBU pe pagina sa de Facebook.

Materialul video publicat a arătat că, pentru detectarea și distrugerea tancurile rusești și a altor vehicule blindate, forțele speciale ucrainene au folosit drone pentru a arunca dispozitive explozive sau alte tipuri de proiectile expozitive pentru a distruge vehicule blindate ale forţelor ruse.

Utilizarea dronelor pentru a lansa muniții poate oferi o serie de avantaje față de formele tradiționale de atac aerian. Dronele sunt adesea mai mici, mai rapide și mai agile decât aeronavele tradiționale, ceea ce le face mai greu de detectat și interceptat. De asemenea, acestea pot fi operate de la distanță, permițând operatorului să rămână într-un loc sigur, relativ departe de ţintă vizată, spun specialiștii militari de la Defense Romania.

Judecând după imaginile publicate, în unele cazuri a fost vorba de proiectile de tip HEAT (High-Explosive Anti-Tank) care a fost folosită pentru a distruge  vehiculele blindate rusești. Cel mai probabil, acest tip de proiectile au fost convertite pentru a putea fi lansare cu ajutorul unor drone.

Citeste si ...